
تاثیر آب و هوا در خلق و خوی و احساس انسانها
آیا از تاثیر آب و هوا بر انسان اطلاعی دارید؟ آب و هوای منطقهای که شما در آن قرار دارید بر جنبههای مختلف سلامت جسمانی و روانی شما تاثیر خواهد گذاشت. گرما یا سرمای هوا، رطوبت یا خشکی آن و ویژگیهایی از این دست نه تنها بدن شما را تحت تاثیر قرار میدهد بلکه میتواند بسیاری از رفتارهای شما را نیز توجیه کند. با اطلاع از این تاثیرات میتوانید به خودشناسی رسیده و برای مقابله با تاثیرات منفی آن راه حلی متناسب تر پیدا کنید. همچنین قادر خواهید بود خودکنترلی بیشتری بر رفتارهای خود داشته باشید. اگر به کسب اطلاعات در این زمینه علاقه مندید در ادامۀ این مقاله از آکا, توضیحاتی دربارۀ تاثیرات آب و هوا بر انسان ارائه دادهایم.
تاثیرات آب و هوا بر سلامت جسمی انسان
بسیاری از افراد، مشکلات و دردهای جسمی که روزانه تجربه میکنند را ناشی از شرایط آب و هوایی میدانند. از جمله شایعترینِ این مشکلات میتوان به آرتریت، میگرن و مشکلات قلبی اشاره کرد. برای این که از میزان صحت این ادعا آگاه شویم در ادامه به تاثیرات مختلفی که شرایط آب و هوایی بر انواع مشکلات جسمی میگذارد و از نظر علمی نیز مورد تایید است اشاره میکنیم. توجه داشته باشید که اهمیت تاثیرات آب و هوا بر خلق انسان زمانی است که با شناخت کامل درباره این تاثیرات میتوانید به خودشناسی دست یابید و خود را در موقعیتی قرار دهید که منجر به بیشترین کارایی و عملکرد شود
حالات مختلف طبیعت و آب و هوا که بر احساسات شما اثر می گذارند:
رطوبت
رطوبت ،تاثیر برعکسی بر روی احساسات انسانی مانند عطوفت، مهربانی و شور و حرارت دارد، رطوبت باعث تنبلی ذهن و بدن شما می شود و در برابر انگیزه انجام هر کاری ، ممانعت می کند علاوه بر آن، بر روی تمرکز شما نیز تاثیر می گذارد و باعث می شود احساس خواب آلودگی کنید.
آفتابی
هوای آفتابی حس خوشحالی، خوب و سالم بودن را القا می کند ، افزایش دما با سر زندگی روح در تناسب است.هوای آفتابی حس دلهره و شک و تردید را کاهش می دهد. اثر مثبت آفتاب بر روی احساسات انسانی می تواند با شیمی اعصاب به نام سروتونین در ارتباط باشد.
سروتونین احساسات وابسته به حافظه، افسردگی و خواب را کنترل می کند. در هوای آفتابی میزان سروتونین افزایش می یابد که تاثیر مثبتی نیز بر روی ذهن شما دارد.
تاریکی
آیا هیچ وقت فکر کرده اید که چرا وقتی چراغ ها را خاموش می کنید و یا پرده ها را می کشید، احساس خواب آلودگی می کنید؟ یک ماده شیمیایی به نام ملاتونین مسئول این حس است. در غیاب نور خورشید، ملاتونین از سروتونین تولید می شود. ملاتونین در طول شب ایجاد خواب می کند.
زمستان
روزهای زمستان با نور خورشید کمتر و سرمای بیش از حد شناخته می شوند. زمستان دلگیر و گرفته همان اثرات شب های تاریک را بر روی ذهن انسان دارد، میزان سروتونین کاهش می یابد و شما افسرده می شوید.
میزان تولید سروتونین در زمستان، نصف تابستان است. در بعضی افراد، زمستان باعث شروع تغییر حالات احساسی که به تغییرات موثر فصلی معروف است، می شود. علائم این مشکل با پایان یافتن پاییز خود را نشان می دهند و در طول زمستان ادامه دارند.
باران
مردم به روش های مختلفی به باران واکنش نشان می دهند. در حالی که برخی شدیدا از باران لذت می برند، دیگران کاملا افسرده می شوند و آزار می بینند. اگرچه هیچ کس روزهای دلگیر با بارندگی های شدید و مداوم را دوست ندارد.
هوا همچنین شرایط سلامتی به خصوصی ایجاد می کند که ، به طور ثابت بر روی روان انسان اثر دارد به عنوان مثال، زمستان باعث بدتر شدن آرتروز می شود،که موجب درد زیاد و ناراحتی فرد می گردد. باران نیز با عفونت های رایج گوناگون در ارتباط است، که می تواند بر روی کیفیت زندگی افراد تاثیر بگذارد.